Blogg

Stedet hvor jeg dumper mine meninger og info om det jeg driver med.

Guider, notater og slikt som jeg lager poster jeg her, på /notes.

Åpent internett

06. November 2015 av Simen Lybekk

Blant dagens lovforslag og handelsavtaler som er under arbeid er det noen – TPP, TiSA og TTIP – som skiller seg ut som spesielt urovekkende for vår framtid, og som i korte trekk er nye forsøk på det SOPA, PIPA og CISPA i sin tid hadde som formål. I går kveld ble en av de offisielt offentliggjort, og du kan nå se hva de krever ovenfor medlemslandene i sin fulle helhet her:

https://ustr.gov/trade-agreements/free-trade-agreements/trans-pacific-partnership/TPP-Full-Text

Les mer »


Ablaze! Vent, hva?

08. Mai 2014 av Simen Lybekk

Det begynner nå å nærme seg ett års-jubileumet til Ablaze, hvilket jeg lagde tilbake i første uken av juli i fjor. Ablaze har uheldigvis allerede begynt å aldre, og i tråd med dette har jeg nå tenkt til å gjøre en litt mer grunndig gjennomtenking av hvordan ting skal gjøres nå som jeg har tenkt til å starte fra bunnen av, hvilket jeg har sagt skal være denne sommerens prosjekt.

Les mer »


Min vei til et nettverksbrukskart

30. April 2013 av Simen Lybekk

Jeg har vært deltager på The Gathering to ganger nå, og det er en ting jeg synes er like interessant å følge med på hver gang jeg er der, nemlig deres offentlige NMS kart. For de uopplyste, under TG kan deltakerne gå på en nettside for å se hvor mye båndbredde hver av de forskjellige rekkeswitchene bruker av data ut og inn (det er 2 switcher på hver side av midtgangen per rekke). I fjor tok jeg det første skrittet mot å få noe lignende i hjemmet mitt ved å se på SNMP protokollen, skaffe meg en ny switch som støttet dette og å sette opp OpenNMS til å overvåke alle maskinene og switchene i nettverket. I år tok jeg det neste steget, og lagde et brukbart kart ut av det.

Les mer »


Minecraft, og hvorfor Survival er best

27. Oktoboer 2012 av Simen Lybekk

For å føle gledene ved en fullført jobb, må du ha jobbet hardt for å få jobben ferdig. Snarveier gjør det for enkelt, for ensformig. For kjedelig.

Les mer »


Teknologien i bunn av denne nettsiden

30. April 2012 av Simen Lybekk

Jeg lager nettsider, og det kommer neppe som et sjokk. Jeg har gjort dette i en ganske lang tid nå og har alltid hatt et visst bilde over hvordan jeg vil at ting skal bli. I denne bloggposten tenkte jeg å gå igjennom de forskjellige løsningene jeg har brukt på sider som f.eks. Simen Data, og til slutt forklare hvordan denne siden, den nye hjemmesiden min, funker.

Les mer »


Flere artikler