Om meg, Simen Lybekk

Linker
d*i Diaspora
Twitter Twitter
Gameshaft Gameshaft
Github Github
Last.fm Last.fm
Youtube Youtube
◢◤ Bandcamp

Jeg er en tenåring fra Akershus som er over gjennomsnittet interessert i datamaskiner og spill. På fritiden bruker jeg tiden enten på å lage en nettside, spille noen spill, lage et program, fikse på en annen nettside, se på Anime eller rett og slett bare late meg. Jeg har norsk bokmål som morsmål, og kan også en god del engelsk, bittelitt fransk og prøver å lære meg japansk på egenhånd. Jeg har vært aktiv på teknologifronten i flere år, og startet med nettsider i 2005-2006.

Programmering og meg

Jeg er mer eller mindre en hobbyprogrammerer. Jeg tjener ikke noen penger på det jeg lager annet enn de få tingene jeg putter reklame på, og lager de fleste tingene jeg har bare for å ha det moro. Når det gjelder webprogrammering foretrekker jeg å bruke PHP som skriptspråk oppå en Apacheinstallasjon, mens på softwarefronten går det mest i C# pga. objektorienteringen og at jeg har noen Visual Studio lisenser liggende.

Programmeringsspråk

Åpen kildekode

Jeg liker åpen kildekode, men problemet mitt er å finne ut hva som er forsvarlig for meg å ha som åpen kildekode, og hvordan jeg skal lisensiere det på en måte som funker. Det betyr ikke at jeg ikke har ting som er publisert som åpen kildekode, det er jo bare å sjekke Github eller LiquidCode Git for å se hva jeg holder på med, og også noen av vennene mine.

Jeg bruker vanligvis Simen Data sin egen Gitserver når jeg driver med versjonskontroll, men jeg har begynt overgangen med å få det meste jeg har av offentlige prosjekter ut på Github. Jeg kommer fortsatt til å speile tingene mine på <git.simendata.no>, men jeg kommer fra nå av mest til å bruke Simen Data Git til private prosjekter. Om du er heldig kan det kanskje være at du ser noen av de gamle nettsidene mine der og.

Japansk kultur

Jeg har over det siste året fått en økende interesse for Japansk kultur. Anime, manga, musikk, figurer og språket i seg selv (folk som kjenner meg vet at jeg liker å lære meg språk og da er jo selvfølgelig et språk som består av i hovedsak tre tegnsett, hiragana, katakana og kanji, en stor utfordring som jeg får lyst til å prøve meg på).

Spill

Jeg er en del av den nyere generasjonen, og videospill er godt innrotet i hverdagen min. Jeg spiller alt nærmest alt mulig av spill. Fra action til puslespill, visuelle noveller, curtain fire shooters og alt derimellom, og noen ganger prøver jeg meg på å lage noen selv. Jeg har kontoer på Playstation Network, Xbox Live, Raptr etc. etc. og bruker Backloggery for å holde orden på alle spillene mine. Vil du spille med meg på PSN er profilen min simen4020 og det gjelder andre ting som 3DS etc. er det bare å spørre. Jeg spiller når jeg har tid, gjør det jeg kan for å få 100% (men er ikke god) og sparer opp til PSN+.

Som sagt bruker jeg en del av fritiden min på spilling, og om jeg både føler for det og har tid setter jeg meg ned med Glenn og Herman og streamer at jeg/vi spiller med hverandre. Om du vil følge med på dette er det bare å ta en titt på Gameshaft-kanalen vår, er jo tross alt det jeg lagde Gameshaft for.